9.3.2011

Hiljaista etenemistä

Toiset luonnokset katsastimme helmikuun lopussa ja pieniä ikkunamuutoksia lukuun ottamatta niillä lähdetään eteenpäin. Tiina oli saanut kaupungin rakennusvalvonnasta niille siunauksen, eli ei pitäisi olla ongelmaa saada rakennuslupaa tuolla suunnitelmalla.

Luonnosten valmistuttua lähetimme tarjouspyyntöjä eri toimittajille: Lammi, Jämerä, Luja, Aeroc ja Forte. Mielenkiintoisena tuttavuutena puskaradion kautta saimme kuulla myös Bau-kivitaloista, joka rakentaa kivitaloja vesikattovalmiiksi materiaalista kuin materiaalista. Vaikka yritys toimii pääkaupunkiseudulla, ovat he valmiita tekemään urakoita muuallakin.

Saimme viimein myös vastaavan mestarin valittua. Päädyimme lopulta arkkitehtien suosittelemaan Matti Rautiaiseen ja kunhan tarjouksia alkaa tulla, pitää yhdessä istua alas vertailemaan toimituksia ja niiden kustannuksia.

4 kommenttia:

 1. Luja kannattaa unohtaa huonosta asiakaspalvelusta johtuen sekä kuulluista toimitusvaikeuksista. He keskittyvät julkisrakentamiseen eikä aikaa juuri riitä okt-rakentajille.

  Jämerä = siporex on taas materiaalina sellainen, johon suhtautuisin suurella varauksella. Oli joskus 80-luvulla kova sana, mutta nyt muut ovat menneet jo ohi.

  VastaaPoista
 2. Samaa kommenttia olen Lujasta kuullut muualtakin. Samoin he yrittävät kaupata etupäässä elementtejä, joista me emme ole kiinnostuneet. Sekin on totta että Jämerä taitaa olla harkkojensa kanssa jäämässä kehityksen jalkoihin.

  Lammi meillä on ollut tavoitteena, mutta realisteina pitää tunnustaa että se on kalliimpi kuin muut. Katsotaan ensin tarjoukset ja mietitään.

  VastaaPoista
 3. Ja ei varmaan kannata Lakkaa kokonaan sivuuttaa tarjouskyselyissä.

  VastaaPoista
 4. Teidän projektin innoittamina ehdittiin Lakalta jo tarjousta pyytääkin. Aika kiireiseltä vaikuttaa kaikilla myynti, kun parissa viikossa ainoastaan Aeroc on saanut tarjouksen laadittua.

  VastaaPoista