4.2.2011

Ensimmäiset luonnokset

Kävimme aamulla arkkitehtiemme Tiina Vimparin ja Tuomo Nakarin luona katsomassa ensimmäisiä luonnoksia talostamme. Pääpiirteissään talo vastaa juuri sitä mitä toivomme, mutta muutamia mietinnän kohteita ja muutostarpeita on. Tilan hahmottaminen pelkkien piirustusten perusteella on muuten äärimmäisen vaikeaa!
rakennusten sijoittelu tontilla

leikkaus

alakerta

yläkerta
Keittiö on minusta se huone joka vaatisi vielä miettimistä. Pelkään että se on ahdas ja kulma tekee liikkumisesta vaikean. En myöskään ole aivan varma lieden sijoittamisesta keskelle työtasoa: en tahtoisi että liesituuletin on estämässä näkymää ruokailutilaan ja edelleen olohuoneeseen. Mutta miten muuten tilan voisi järjestää? Jos liesi on kulmassa, vähenee yläkaappien määrä, ja säilytystilaa emme halua vähentää. Taidamme myös laittaa kaapistot koko matkalle ruokailuhuoneen puolelle tasoa ja jättää aamiaispöydän toteuttamatta, mutta katsotaan nyt. Käynti keittiöliikkeessä 3D-ohjelman kuvien parissa voisi auttaa.

Olohuoneen iso ikkuna ei tule alkamaan aivan nurkasta, jolloin esimerkiksi lamelliverhot tai vastaavat saa koottua nurkkaan, ja kaiuttimillekin on paikka muualla kuin maiseman edessä. Olohuoneeseen suunniteltu liukuovi terassille ei toteudu, vaan tilalle tulee normaali ikkuna. Näin kalusteiden sijoittelu niin olohuoneessa kuin terassillakin helpottuu. Muutenkin mietimme että lasiterassin paikka on vähän ongelmallinen, sillä takapihalle ei pääse muuten kuin kulkemalla sen läpi.

Yläkertaan meillä ei oikeastaan ole mitään suurempia kommentteja. Päämakuuhuoneen kapean ikkunan ja saunan ikkunan jätämme pois. Avarampi kodinhoitotila olisi kiva, mutta toisaalta vaatehuoneellekin on tarvetta.

Olisiko tämä se talo jossa asumme ainakin seuraavat 20 vuotta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti