12.10.2011

Anturat valettu

Here we go, vihdoin ja viimein.

Tänään tuli Rudukselta pari autollista betonia anturamuottien täytteeksi.

Perustukset ovat tosiaan hieman haasteellisesti viidessä eri tasossa. Tässä täytetään portaikon ympäristöä, takana tekninen tila ja työhuone.

Laskujen putoilemista postilaatikkoon ei voi estää. Aivan tolkutonta rahanmenoa! Maa-aines on tähän mennessä maksanut jo reilusti yli kymppitonnin, ja lisää on vielä tiedossa.Ensimmäinen kivikuormakin saapuu Lammilta perjantaina. Ja ensi viikolla pitäisi Rototecilta tulla maalämpökaivon poraajat, eli laskuja on odotettavissa myös tulevina viikkoina. Eniten ehkä harmittaa vesilaitokselle maksettu liittymämaksu kuusi tonnia, kun tuntuu että se on aivan kohtuuton summa eikä sillä oikeastaan saa yhtään mitään.

8 kommenttia:

 1. Minkä verran tuli teillä pohjatyöt maksamaan maa-aineksineen. kiinnostaa verrata.

  VastaaPoista
 2. Paaaljon! Lopullisen summan saamme tietää kun täytöt vielä ajetaan anturoiden ympärille, mutta lähemmäs 30 000 päästään tai siis joudutaan.

  VastaaPoista
 3. Näyttää vähän kompleksimmalta anturanvalulta!

  -Juha

  VastaaPoista
 4. Kröhöm, näinhän se. Rakennesuunnittelija ajatteli säästää kivissä. :-) Joskus sitä miettii että miksei samalla vaivalla tehty kellarikerrosta, olisi voinut jättää lämpimän varaston sitten tekemättä. Jälkiviisaus on se paras viisaus.

  VastaaPoista
 5. Viimeinen lauseesi pitää hyvin paikkansa. Meidänkin oli tarkoitus säästää ja teetimme tallin puurakenteisena. Nyt on käynyt selväksi, että taitaa tulla jopa kalliimmaksi ja olisin kyllä ehdottomasti ottanut mieluummin kivirakenteisen, jos samaan hintaan kerta olisi saanut.

  VastaaPoista
 6. Tuli mieleeni että voisin laittaa lopullisen pohjatyöhinnan tänne kun Outi sitä kysyi. Maineen, töineen kaikkineen loppusummaksi tuli 29 400 e. Pintamaita tontille ei ole vielä ajettu, joten tähän summaan sitten joskus tarvii vielä lisätä multaan, kivetykseen sun muuhun kuluva raha.

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Mielenkiintoinen blogi jonne tänään löysin. Meillä alkaa rakentaminen Tampereelle keväällä ja erityisesti kyllä noi maansiirtotyöt pelottaa sillä niihin ei oikein paljon voi varautua.. se maksaa sitten sen verran kuin maksaa.

  Meillä on pohjatutkimus teetetty ja edessä on massanvaihto noin 2 metrin syvyydeltä, joten olisinkin kysynyt, että mikä teillä tuossa maatöissä maksoi eniten, oliko se maa-aineksen poisvienti/tuonti vai noiden kallioden räjäyttely? Osaisi edes vähän varautua laskun suuruuteen.

  Jatkan nyt blogin tuoreempien päivitysten parissa, mutta oikeen paljon onnea ja kärsivällisyyttä rakentamisen kanssa. Perässä tullaan:)
  t. JOhanna

  VastaaPoista
 8. Hei vaan! Kiva kun kirjoittelit, ja onnea teidänkin projektiin!

  Tontille ajettu maa-aines oli se kaikkein kallein osa maansiirtotöitä, soraa tuotiin niin paljon. Meillä ei räjäytetty kuin pari isompaa kivenmurikkaa pienemmiksi kappaleiksi, joten siitä ei tullut lisäkuluja.

  Haavisto taitaa olla kovasti kysytty urakoitsija, ja työn jälki oli kyllä hyvää, mutta aikataulujen kanssa meinasi olla vaikeaa. Ja aliurakoitsijoita meidänkin tontilla oli töissä koska heillä oli niin monta työmaata yhtäaikaa työn alla.

  VastaaPoista