2.1.2012

Onnea vuodelle 2012!

Pari päivää on jo tätä vuotta makusteltu mutta silti, hyvää uutta vuotta!

Onnekkaasti päättyi myös vuosi 2011, sillä säiden jumalat kuulivat hartaat pyyntömme ja toivat meille mustan joulun. Saimme siis joulukuussa vielä kaksi valua tehtyä ja kivirungon valmiiksi. Hurraa!
Tämä kuva on otettu ennen joulua. Tapaninpäivän myrsky ei onneksi saanut muita tuhoja aikaan kuin repi pressuja ja lennätti muutaman styroksin terassilta jonnekin. Kolmiot pysyivät ylhäällä ja saatiin valetuksi välipäivinä. Talon ja autotallin väliin saatiin myös harkot autokatoksen päälle, mutta aivan viimeisimmästä tilasta meillä ei ole kuvaa. Meistähän ei pitänyt tulla talvirakentajia, mutta tässä sitä ollaan. Onneksi syksy oli oivallinen kivitalon rakentajalle, emmekä joutuneet jättämään runkoa talvehtimaan puolivalmiina.

Himpun verran harmittaa se, että rakennesuunnittelijamme ei ole saanut piirustuksia työmaalle ajoissa, ja tekee aina vain sen mitä tilanne kulloinkin vaatii. Suullisesta ohjeistuksesta huolimatta autokatos ei mennyt niin kuin piti, vaan siihen täytyy nyt valaa lisää korkeutta muoteilla. Mikä näin pakkasessa onkin aika riemastuttavaa hommaa. Aikaisemmin jo huomattiin se, että arkkitehtipiirustuksiin verrattuna tallin katto nousee korkeammalle eristeiden vuoksi, melko lähelle lastenhuoneen ikkunaa. Jos piirustukset olisi tehty kerralla kuntoon ennen rakennustöiden aloittamista, olisi tallin perustukset ehkä voinut sijoittaa vähän matalammalle, eikä olisi tarvinnut sumplia asioita lennosta. Näin ainakin itse tuumailen, tiedä sitten olisiko se ollut mahdollista.

Kattotuolien pitäisi tulla huomenna ja menemme myös Fenestralle sopimaan ikkuna-asiat kuntoon. Olisin niin arvostanut umpinaisia olohuoneen ikkunoita, mutta sälekaihtimet ovat niin kätevät että päädyimme kuitenkin avattaviin jotta kaihtimet saa ruutujen väliin.

Rakennustelineet saatiin viimein palautettua eikä tarvi maksaa enää 30 euroa vuorokaudessa niistä.  Seuraavaksi täytyy kai hakea jotkut keveämmät ja helpommin siirrettävät alumiinitelineet kattotuolien asennusta varten. Konevuokraamoon menee muuten yllättävän paljon rahaa, se tiedoksi rakennusbudjettia suunnitteleville.

2 kommenttia:

  1. Sen takia järkevä rakentaja ostaa omat telineet,nosturin, sekä muut tarvittavat koneet.

    VastaaPoista
  2. Päällimmäisenä meillä kai eniten vaivaa ajan puute. Ei ole aikaa metsästää kaikkia tarvikkeita edulliseen hintaan, joten konevuokraamon puoleen on helppo kääntyä, varsinkin jos tarvetta ei ole jatkuvasti. Sellaiset välineet joita usein tarvitaan tai joille on käyttöä raksa-ajan jälkeenkin olemme hankkineet itselle. Tämä oli meille järkevintä.

    Voisihan kaiken myös ostaa itselle ja myydä eteenpäin kun ei enää tarvitse. Meillä telineitä tarvittiin vain sellainen määrä kerralla, ettei niitä löytänyt käytettynä yhdestä paikasta. Kuljetuskustannuksia kertyy aika paljon jos niitä useasta kohteesta alkaa haalia, ja siksi luovuimme ajatuksesta.

    Nosturin hankkimista ei ole edes harkittu, sillä kivilavojen nostaminen ei varmasti ole amatöörien hommaa sen perusteella mitä olen sivusta seurannut.

    VastaaPoista