10.2.2011

Tarjouspyyntöjä

Luonnokset ovat nyt muokattavina arkkitehdeillä ja kohta pitäisi kaiken alkaa olla kunnossa sillä saralla. Olemme tällä viikolla pyytäneet tarjouksia niin vastaavilta mestareilta kuin tontin pohjatutkimuksesta. Ensi viikolle on sovittu pari tapaamista tontille ja alkaa tuntua siltä, että tässä jo edetään johonkin suuntaan.

Maaperätutkimus tuntuu olevan kovasti haluttua. Ensimmäisestä yrityksestä tuli jo kielteinen vastaus kyselyymme, ei kuulemma ehdi. Toisesta yrityksestä saimme tarjouksen, joka erittelyn mukaan olisi oikein kattava, mutta hinta melkoisen suolainen: yli 1200 euroa! Katsotaan nyt vielä mitä muualta sanotaan...

Rappauksen väriäkin tässä olemme pohtineet. Kiertelimme Muotialassa katsomassa minkä värisiä taloja siellä on, kun ei noista värimalleista oikein saa kuvaa miltä isot pinnat näyttävät. Ihan valkoista emme halua, mutta olemme kallistumassa vaaleanharmaaseen tai vaaleaan beigeen.

4 kommenttia:

 1. Kysy maaperätutkimusta Geopalvelu oy:stä.

  http://www.geopalvelu.fi/

  Käyvät meille tekemässä pohjatutkimuksen ensi viikolla, hinta n. 990e.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta, sinnekin on kyselyä laitettu. Yllättävän kallista tuo homma näin talviaikaan... Mutta pakko tehdä että saa lupapaperit vetämään.

  VastaaPoista
 3. Moi! Ellet vielä saanut maaperätutkimusta sovittua, voisin vinkata Uudenmaan Pohjatutkimuksesta. Me käytimme heitä Vantaalla ja olimme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun. Kesähinta oli 800 euroa, tai oliko se 900 euroa - en enää muista... :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jonna! Pyysin tarjouksia aika laajalti, ja hinta vaihteli 900:n ja 1200:n välillä. A-insinööreissä suositeltiin myös muualla kuin Pirkanmaalla sijaitsevia yrityksiä, eli ilmeisesti jotkin yritykset tarjoavat palveluitaan laajemmallakin alueella.

  Juttelimme maaperätutkimuksen tarpeellisuudesta arkkitehtien ja mestariehdokkaiden kanssa, ja heidän mielestään tutkimus ei ole välttämätön kun maaperä on etupäässä moreenia. Siksi päädyimme tilaamaan vain välttämättömän eli pintavaaituskartan. Ainoa mikä mietityttää on että kaupunki on joutunut tekemään alueella räjäytystöitä teitä varten, mutta kesälläpä sitten näkee joutuuko myös tontilla vastaaviin hommiin.

  VastaaPoista