2.4.2011

Tarjoukset vihdoin saatu

Kylläpä se kesti tuo kivitoimittajilta tarjousten saaminen. Alkoi jo tuntua että tahtooko ne lainkaan myydä kiviään meille, kun Lammiakin saatiin odottaa luvatun kahden viikon sijaan yli viisi! No, siinä karahti karille kunnianhimoinen suunnitelma saada rakennuslupakuvat valmiiksi maaliskuussa.

Kilpailuttaminen on aika mahdotonta, kun jokaisen tarjous on erilainen ja sisältää eri osia kuin muilla. Pyysimme tarjousta niin pelkistä materiaaleista kuin vesikattovalmiista toimituksesta. Lammin on joukosta ainoa valuharkkotarjous, joten se ei oikeastaan ole toisten kanssa samalla viivalla, mutta olisimme odottaneet hinnan olevan jotensakin linjassa muiden kanssa. On se silti ihan selkeästi kalliimpi jo materiaalitoimituksena kuin Aeroc tai Jämerä, eli tässä täytyy nyt tarkkaan miettiä mitä tahdomme ja mihin rahat ja rahkeet riittävät. Aikaa pähkäilyyn ei ole ihan hirveästi, vaan projekti pitäisi saada nopeasti etenemään jotta heinäkuun alussa olisi rakennuslupa kourassa.

2 kommenttia:

  1. Meillä ihan samanlainen ongelma, alunperin oli ajatuksissa jättää lupahakemus jo helmikuun lopussa mutta tässä vielä ollaan, nyt toivotaan että huhtikuun aikana onnistuu. Samoilla mennään kuin tekin, lisänä vielä Lakka kivitalot sekä Luja ja Bassotalot. Oletteko lähettäneet tarjouspyynnön sellaiselle kuin Ko-ti? Toimii ymmärtääkseni tampereen seudulla ja on kovasti kehuttu, me yritimme saada sieltä tarjousta mutta olemme valitettavasti liian kaukana eivätkä tee tänne Kirkkonummelle saakka.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mekin Lakan paikalliselta edustajalta pyysimme tarjouksen, mutta mitään ei ole kuulunut. Voi olla että he olisivat tahtoneet hoitaa myös suunnittelupuolen, tai sittten he ovat ihan yhtä tukossa kuin muutkin edustajat. Lujalta saimme tarjouksen pelkästä kivitoimituksesta, joten se on todella huonosti vertailukelpoinen muiden kanssa.

    Ko-Ti meillä oli ensin se päävaihtoehto, kun emme rakentamisesta mitään tiedä ja kivitalon rakennuttajiksi ryhtyminen kieltämättä hirvitti. Paikan päällä saimme hyvää ja asiantuntevaa palvelua, ja avaimet käteen -toimitus olisi tuonut mielenrauhaa. Meillä oli kuitenkin vaikeuksia tavoittaa myyntiedustajaa niin puhelimitse kuin sähköpostilla. Kun tietoa rakentamisesta kertyi niin ajattelimme lopulta luopua Ko-Tin palveluista ja hoitaa rakennuttamisen itse.

    VastaaPoista