12.4.2011

Meille nousee Lammin kivitalo

Pitkällinen tarjousten vertailuprosessi on nyt takana ja valinta tehty. Päädyimme lopulta Lammin valuharkkoihin, sillä se vaikuttaa materiaalina parhaalta. Siporex-harkoissa valintamme olisi varmaankin osunut Aerociin, sillä heidän tarjouksensa oli selkeästi muita edullisempi.

Löysimme vastaavan mestarin kautta talolle rakennusporukan, joten ei tarvitse ottaa Lammin kautta tullutta tarjousta pystytyksestä vastaan. Kilpailutus kannattaa ehdottomasti, sillä saamissamme rakennustarjouksissa kallein oli kaksinkertainen edullisimpaan verrattuna. Merkillepantavaa on myös, että molemmissa työvoima olisi ollut virolaista, eli silläkään ei eroa voi selittää.

Kävimme maanantaina arkkitehtien luona hiomassa viimeiset muutokset luonnoksiin. Pari ranskalaisen parvekkeen ovea muutetaan yläkerran makuuhuoneissa tavallisiksi ikkunoiksi, jotta huoneet on helpompi kalustaa. Myös yläkerran wc:n kokoa kasvatetaan hieman. Saunan yksi lasiseinä muutetaan umpinaiseksi, ja olohuoneessa kaksi isoa ikkunaa pienennetään niin etteivät ne ala ihan lattian rajasta. Näillä muutoksilla piirrustukset viimeistellään rakennuslupakuntoon. Kartta-aineisto tilattiin kaupungilta viikko sitten, joten loppuviikosta sen pitäisi olla noudettavissa.

Nyt pitäisi löytää jostakin hyvä lvi-suunnittelija. Yksi nimi meillä on arkkitehdeilta, mutta kai sitä pitäisi vertaileva tarjous jostain saada.

Tässä kun kaikkia näitä tarjouksia ja edessä olevia satoja valintoja miettii niin väkisinkin nousee mieleen, kuinka helpolla talopaketin kanssa olisi päässyt. Mutta pitäähän sitä elämässä vähän haastetta olla!

3 kommenttia:

 1. Tuosta se projekti alkaa! Nyt vaan lupahakemukset sisälle ja rakennuspuuhiin :)

  VastaaPoista
 2. Ei se nyt niin helppoa aina ole talopaketinkaan kanssa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kannustuksesta Jonna!

  Ja Harri, ei se rakentaminen helppoa ja huoletonta ole paketinkaan kanssa, on tässä kuitenkin ihmisen suurimmasta hankinnasta kyse. ;-)

  VastaaPoista