14.7.2011

Suhailua sinne tänne

Meillä on varsinainen autoiluloma menossa. Käytiin ensin Lapissa, nyt suhaillaan taas kotimaisemissa keittiöliikkeissä ja takkoja katsomassa, ja viikonloppuna olisi tarkoitus suunnata Kokkolaan asuntomessuille. Varasimme Kokkolasta hotellihuoneen jo aikaisemmin, ja tällä viikolla Lammilta saapui kirjeessä kaksi ilmaislippua messuille. Mikä ihana yllätys! Onneksi lapset saamme mummulaan hoitoon ja pääsemme tutustumaan kohteisiin ajatuksella ja ajan kanssa.

Eilen kävimme sekä Iskun että Nixi-keittiöiden myymälöissä tutkimassa tarjontaa. Hinnoista ei vielä ole mitään käsitystä sillä tarjouksen saamme vasta myöhemmin, mutta meitä kiinnostaa mattapintaisen ja kiiltävän yhdistelmä: alakaappeihin tummaa mattapintaa, yläkaappeihin kiiltävää valkoista.

Iskun mallistossa Huurre olisi kaunis, mutta harmi kyllä siitä on vain musta tai valkoinen värivaihtoehto. Musta on mielestämme liian jyrkkä, grafiitinharmaa olisi paljon parempi. Harmaa Hohde puolestaan on elävä ja myös mattapintainen, ja mallikeittiössä harmaaseen tasoon yhdistettynä hyvännäköinen.

Kuva: Nixi
Nixillä oli hyvin samanlainen tarjonta moderneissa malleissa kuin Iskussa, mutta värivalikoimaa mattaväreissä on enemmän. Kuvassa on Miranda-ovi samettimaalattuna. Ovissa ei ole vetimiä, joten varsinkin tason alla olevien vetolaatikoiden avaaminen saattaa olla haasteellista, mutta yläkaappien avaaminen on vaivatonta näinkin.

Kuva: Nixi
Myös Nixin Sani-malli on sulavalinjainen ja vetimetön, siinä on alumiininen profiililista josta myös alalaatikoiden avaaminen tuntui onnistuvan helposti. Listaa saa myös oven väriseksi maalattuna. Tasoissa kivi tai komposiittimateriaalit houkuttaisivat, mutta luultavasti päädymme kuitenkin laminaattiin kustannussyistä.

Takkaa olemme pohtineet mutta mitään ei ole saatu päätettyä. Kävimme TakkaVisiolla alunperin kiertoilmatakkojen vuoksi, sillä alkuperäinen suunnitelma meillä oli seinään saumattomasti sulautuvasta takasta. Tarkoitus oli siis ettei takasta kielisi muu kuin lasiluukku, muuten ei mitään krumeluureja. No, sittenpä aloimme keskustella ja kun hinnassa ei ilmeisesti olisi kovasti eroa, mies alkoikin kallistua NunnaUunin suuntaan. Esimerkiksi Blanka 1 ilman penkkiä sopisi takalle varattuun aukkoon, olisi lämmitysteholtaan ylivoimainen ja ulkoasukin on suhteellisen moderni.

ETA:
Kävimme pikkuinsinöörin päiväunien jälkeen vielä Koivistonkylässä Tulikivi-studiolla katsomassa tarjontaa. Harmi kyllä meillä takalle on varattu sen verran kapea kolo että kaikkein näyttävimmät takat ovat pois laskuista, mutta Pahta sopii sekä mitoiltaan, ulkonäöltään ja lämmitysteholtaan.
Kuva: Tulikivi
Tulikiven takoissa luukut ovat minusta tyylikkäämpiä kuin NunnaUunilla. Alaluukku on päällystetty kivellä ja kahvat ovat huomaamattomia. Vanhemmillani on mökillä Tulikiven takka ja sen lämmitysteho on kyllä aivan uskomaton kokoonsa nähden.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä keittiöitä.

    Jos teille on tulossa maalämpö, itse ainakin miettisin vielä kiertoilmatakkaakin. Ainakin minun tietämyksen mukaan tunnelma-arvo on kiertoilmatakassa parempi kuin varaavassa. Varaavassahan ei oikein voi polttaa kuin max. kaksi pesällistä puita tai lämpötila seuraavina tunteina taitaa nousta aika korkeaksi. Kiertoilmatakalla lämmön saa nopeammin (toki menee enemmän harakoille), mutta siinä voi käsittääkseni polttaa vaikka tuntikausia pientä tunnelmavalkeaa ilman liiallista talon lämmittämistä. Tai ainakin liiallisen lämmön saa sitten harakoille helpommin. Maalämpöhän itsessään on taas niin edullista, että takan säästöetu on aika pieni. Tällaisia ajatuksia täältä Rapakivikadun päästä Ja ihan mutu-tuntumalla näitä heittelen. :)

    Teidän alkuperäinen idea takasta seinän sisällä kuulostaa tosi hienolta.

    VastaaPoista
  2. Aivan, varaavan takan tarpeellisuus maalämmitteisessä kivitalossa on vähän niin ja näin. Kun väliseinätkin ovat kiveä, kiertoilmatakasta saatava lämpö varautuu talon rakenteisiin eikä haihdu taivaan tuuliin. Tunnelma-arvo olisi kiertoilmatakassa ihan omaa luokkaansa, ja saumaton rakenne houkuttaa. Onhan ne myös paljon modernimman näköisiä hissiluukkuineen kuin varaavat takat. Pitää pohtia ja tutkia tarjontaa.

    VastaaPoista