Maalämpöpumppuja olemme koettaneet vertailla tässä rakennuslupaa odotellessa. Lämpöässä tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta tekniikkansa ja kotimaisuutensa puolesta. Pumppu täytynee mitoittaa aika reiluksi, koska tarkoitus olisi laittaa kylpyamme pesutiloihin. Se vaatii lisäksi suuremman vesivaraajan kuin mitä pumpuissa yleensä on vakiona.
Maakylmän käyttö huoneilman viilentämiseen jakaa niin paljon ammattilaistenkin mielipiteitä, että on varmaan ihan sama millä tavalla sen toteuttaa, jokaisella on kannattajansa. Taidamme ehkä sittenkin kallistua erilliseen konvektoriin, jolloin ei ole niin suurta riskiä että kondenssivesi pääsisi jostakin eristeen raosta pikku hiljaa tihkumaan rakenteisiin.
Kylpyammeen metsästys onkin muuten aika mielenkiintoinen juttu. Kuinka monta ammetta olette nähneet esillä rautakaupoissa? Ei kovin montaa, ja niistä ainakin yksi on yleensä tassuamme jollaista meille ei todellakaan tule. LVI-suunnittelijan täytyisi tietää tuleeko ammeeseen integroidut hanat, mutta vaikeapa tuota on vielä sanoa kun missään ei tunnu olevan järkevän hintaista ja pelkistetyn näköistä ammetta. Lapset tahtoisivat poreita, mutta niissä taitaa halvemmat olla niin meluisia että pitää ehkä unohtaa koko ajatus... Vai olisiko kenelläkään vinkata edullista, käytännöllistä ja laadukasta poreammetta?
Kuva: Netrauta |
Takka-asia ei ole edennyt mihinkään suuntaan. Mies on vakaasti sitä mieltä, että kiertoilmatakka olisi sama kuin saunan kiuas olohuoneessa... Ja tyyliseikoilla ei ole silloin mitään merkitystä. Lielahdessa olevaan Tampereen Takkaan olisimme lauantaina tehneet retken, mutta kas, ei ole sekään viikonloppuisin auki. Työpaikan miinustuntitili kiittää.
Katsoin kaupungin sivuilta kiinnostuneena Hirvikallion kylkeen nousevan Sakkolanmäen havainnekuvia. Juvankadun ja Ruskontien kulmaan on merkitty "lähipalvelurakennusten korttelialue". Mitähän siihen ollaan rakentamassa?
"Maakylmän käyttö huoneilman viilentämiseen jakaa niin paljon ammattilaistenkin mielipiteitä, että on varmaan ihan sama millä tavalla sen toteuttaa, jokaisella on kannattajansa. Taidamme ehkä sittenkin kallistua erilliseen konvektoriin, jolloin ei ole niin suurta riskiä että kondenssivesi pääsisi jostakin eristeen raosta pikku hiljaa tihkumaan rakenteisiin."
VastaaPoistaNoin se kannattaa toteuttaa. Meillä oli naapurissa sellainen ilmanvaihtoon liitetty patteri, joka osoittautui tehottomaksi ja siinä oli joku eristeen sauma auennut kolmantena vuonna ja rupesi KHH:n katon paneelit pullistumaan kosteudesta. Eristeet asentanut LVI-firma luisteli vastuusta pois ja homma meni kotivakuutuksesta.