27.8.2011

Postia rakennusvalvonnasta

Eilen tuli kirje kaupungin rakennusvalvonnasta: rakennuslupa olisi meidän, kun ensin maksetaan vajaat pari tonnia ja odotetaan että valitusaika umpeutuu. Nyt alkaa jännittää!

Mies on kiertänyt eri lvi-liikkeissä pyytämässä tarjouksia maalämmöstä ja ilmastoinnista. Vielä ei olla saatu päätöksiä tehtyä sen suhteen. Tällä hetkellä tarjouksissa ovat mukana Niben, Danfossin, Stiebelin ja Lämpöässän pumput. Tuntuisi jotenkin tyhmältä päätyä kompromissiin ja hankkia sellainen pumppu, jonka apuna tullaan varmasti tarvitsemaan sähköä pakkaskaudella; toisaalta, jos hintaeroa on useampi tuhatlappunen, maksaa sillä summalla sähköä aika tavalla. Ajattelen asiaa varmasti liian mustavalkoisesti, joten onneksi on tuo mies joka osaa ajatella ratkaisuja järjellä eikä tunteella. Tällaiset asiat jätän mieluusti hänen mietittäväkseen.

Minkähänlaisia muuten ovat eri lattialämmitysjärjestelmien erot? Millä tekijöillä hintaerot selittyvät? Ihan selkeästi merkki tuntuu maksavan, mutta onko esimerkiksi Warmia jossain asiassa niin ylivoimainen että erotus kannattaa maksaa? Äkkiseltään tuntuisi että väliäkö sillä systeemillä, jos sen asennettuna saa tuntemattomammalta toimittajalta selkeästi edullisemmin.

Viime kirjoituksissa tuskailin ammevalinnan vaikeutta. Pari päivää myöhemmin paikallislehti ilmoitti Kodin Terraan Nokialle tulleen Harman poreammeita. Käytiin niitä ihmettelemässä ja jos ei muuta keksitä, niin tällaisen voisi hankkia. Hinta ei päätä huimaa ja toimitus sisältää hanat ja kaikki tarvittavat systeemit. Äänitaso (mikäli oikein muistan) on kuulemma 62 dB, varmaan ihan siedettävä. Eihän tuo muotokieli nyt ihan ole mitä toivoisin, mutta sitten joskus voi hankkia paremman tilalle.

Lisäys: Onko kenelläkään lähialueella tarjota asuntovaunua tai muuta työmaalle soveliasta taukotilaa? Tarjoukset sähköpostilla, osoite löytyy Bloggerin profiilista! -> Sopiva taisikin jo löytyä, kiitokset!

2 kommenttia:

  1. Miettikää sitä maalämpöä vielä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä me maalämmitykseen ollaan päädytty, pumpun valinta vain tuottaa päänvaivaa. Neliöitä lämpimän autotallin kanssa on niin paljon, että sähkölämmitys ilmalämpöpumpulla tai poistoilmalämpöpumppu ei ole taloudellisesti järkevää. Sen lisäksi tahtoisin ajatella, että meidän talouden vuoksi ei maailmaan tarvitse rakentaa yhtäkään ydinvoimalaa lisää. Tietysti kaikki kokemukset ja kommentit otetaan silti tässä vaiheessa kiitollisena vastaan, kun mitään ei ole vielä lyöty lukkoon!

    VastaaPoista