1.11.2011

Ei heikkohermoisten hommaa

Viime viikko oli ihan kaoottinen, eikä energiaa ole paljon blogin ylläpitoon riittänyt. Tiistaina oli ensimmäinen seinävalu. Edellisenä iltana kivimiehet soittelivat, että niin joo, tarvisi semmoisen vibran käydä vuokraamassa valua varten. Minkä? Ikinä oltu kuultukaan. No ei muuta kuin seitsemältä Hämeen Rakennuskoneesta sellaista kyselemään. Löytyi, valu saatiin tehtyä ja kaikki hyvin.

Jotta seiniä saisi jatkettua, piti seuraavaksi tilata maansiirtofirma tekemään täyttöjä. Mutta ulkotäyttöjä ei voinut tehdä, koska bitumikermiä ei voinut kiinnittää tuoreeseen valuun. Ratkaisu: tehdään vain sisätäytöt. Joopa joo... Keskiviikkoaamuna Haavistolta sitten soiteltiin että okei, tullaan tekemään ne sisätäytöt pelkästään, mutta ainoastaan jos tontti on iltapäivällä täysin siisti ja esteetön. Miehellä luonnollisesti oli töissä juuri pakollinen koulutus jota ei voinut missata, mutta luojan kiitos isä oli ajellut edellisiltana tuhannen kilometrin päästä meille avuksi rakennustyömaalle. Joten ei muuta kuin isä tontille kantelemaan teräksiä, lautoja, harkkoja ja kaikenmaailman sälää jonnekin pois jaloista. Ei mitään pehmeää laskua vaan heti aamusta iltaan raakaa raatamista.

Soiteltiin sitten rakennesuunnittelijalle että mites ne styroksit, pitääkö laittaa sisäpuolelle? Ei, ei tarvi. Huh, yksi murhe vähemmän. Paitsi että seuraavana päivänä, kun koneet oli tontilla ja soraa ajettiin sisään, olikin rakennesuunnittelija tarkistanut kuvansa uudemman kerran ja styroksit pitikin laittaa. Eli mies ruokatunnilla Rautiaan ostoksille, ja kauhealla tohinalla sinne kaivurin kauhan alle isän kanssa styroksia asentelemaan.

Juu ja sitten vielä se alakerran tasoero. No, siihenhän tarvi sitten bitumikermin myös. Mutta huopamies ei ehtinyt hätiin kuin vasta perjantaina, joten loppujen lopuksi tasoeron laitaan jätettiin kaivantoa niin että kermit saatiin paikalleen, styroksit perään ja sitten mies ja isä viettivät viikonlopun rattoisasti kantamalla soraa kaivantoon ja täryyttivät sen tasaiseksi.

Onneksi tämä viikko on sentään alkanut vähän rauhallisemmissa merkeissä. Perjantaina tullut uusi kivikuorma leviteltiin maanantaina ympäri tonttia ja kiviä on ladottu päällekkäin ripeään tahtiin. Torstaille on tilattu jo uusi valukin. Ja säät ovat edelleen pysyneet lämpiminä!
Styroksit etuoven edessä, vasemmalla kuraeteinen/vaatehuone ja oikealla keittiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti