24.5.2012

Kesän kunniaksi lämmöt päälle

Kun aurinko viimein on alkanut helliä lämmöllään, saimme viimein myös lämmityksen päälle. Maalämpöpumppu käytiin asentamassa maanantaina, ja samalla autotalliin asennettiin lämmitysputket odottamaan lattiavalua. Hei hei sähkölämmitin! Kyllä sitä tulikin talvella ulkoilmaa lämmitettyä sähköllä niin että laskuja ei oikein tohdi ajatellakaan.


Asentajat kytkivät lämminvesivaraajankin paikoilleen, tai siis lähinnä siihen mihin se oli sattunut tekniseen tilaan tupsahtamaan. Hieman taas ärsyttää se tyyli, ettei yhtään katsota mitä ollaan tekemässä. LVI-suunnittelijan kanssa tarkkaan hioimme eri komponenttien sijoittelun niin, että etäisyydet ovat kunnossa ja tarvittaessa pumpun saa ulos teknisestä tilasta. No toteutus tehtiin täysin piirustuksia vilkaisematta, joten varaaja nököttää melkoisen keskellä väylää. Hyvä että siitä itse pääsee ohi kulkemaan.


Teknisen tilan täytteenä on nyt myös keskuspölynimuri. Saa nähdä mistä ne imuroidut legopalikat sun muut tulevaisuudessa löytää, jäävätkö putkiston mutkiin vai päätyvätkö säiliöön saakka. Jokunen viikko takaperin ihmettelin minne keväthuivini oli kadonnut, kun etsin kaikki paikat eikä sitä löytynyt. No sitten pölypussia vaihtaessa tarkistin mitä kaikkea imuri oli syönyt, ja sieltähän se huivi sitten löytyi. Ei mitään hajua kuinka se sinne oli joutunut.


Muita edistysaskelia: saunan panelointi on valmis. Nyt kun lämmitys on päällä ja lattia saa kunnolla kuivua on pian laatoitus edessä. Vedeneristys tullaan aloittelemaan varmaan ensi viikolla, mutta laattoja me ei olla vielä edes alettu miettimään. Jälkijunassa tullaan sisustuksen suunnittelussa.

Ulkoterassit on valmisteltu myös valua varten. Melkoiset systeemit onkin tulossa, mies juuri laski että lattiapinta-alaa on terasseilla melkein enemmän kuin sisätiloissa!

Makuuhuoneiden pohjamaalaus on hyvässä vauhdissa. Pitäisi käydä maalitkin hankkimassa jossain välissä. Lastenhuoneiden värityksen olen suurin piirtein mielessäni miettinyt, mutta oman makuuhuoneen visio puuttuu täysin. Mies sanoi että harmaata. Mutkun tahtoisin jotain oikein syvää ja runsasta väriä, vaikka violettia tai luumunpunaista tai tummaa ruskeaa...

Tänään kävimme töiden jälkeen pyörähtämässä Ikeassa katsomassa miltä heidän allaskalusteensa näyttävät luonnossa. Kun tuntuu että budjetti on ylittynyt vähän joka käänteessä, niin tässä kohtaa olisi aika helppo säästää.
120-senttinen Godmorgon-kaapisto Odensvik-altaalla oli kivan näköinen ja toimivan oloinen. Allas nyt ei ole ihan sellainen kuin tahtoisin mutta eipä tosiaan ole hintakaan. Saa nähdä mihin päädytään, Nixin tarjouskin oli ihan ok ja allas olisi paremman näköinen.

Muistutanpa vielä myytävänä olevasta lämpökanaaliputkesta ja asuntovaunusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti