30.5.2012

3 kuukautta muuttoon

Takaraja raksaaamiselle on nyt lyöty lukkoon: muuttamaan pitäisi päästä elokuun loppuun mennessä. Nykyinen asunto meni kaupaksi kahdessa viikossa ja nyt alkaa oikeasti tuntua jo painetta, että joskus raksasta pitäisi tulla koti.

Maisemaa parvekkeelta takapihalle päin. Terassit valetaan vielä tällä viikolla.
Kauhea kiire siis valita pintamateriaalit. Aamulla kävimme pikaisesti Lielahden K-raudassa katsastamassa parketit ja laminaatit ennen Laattapisteelle menoa. Siellä pähkäiltiin reilut kaksi tuntia kaakeliasioita. Budjetti rajoittaa villiintymistä sillä saralla, mutta aika kivoja vaihtoehtoja silti löytyi. Perjantaina käydään katsomassa myös Pukkilan laattoja vertailun vuoksi.


Toisille tämä vaihe on juuri se kaikkein mukavin, kun pääsee miettimään värimaailmoja ynnä muuta. Ei minulle. Minulla ei ole minkäänlaista kykyä kuvitella miltä mikäkin väri tai kaluste tai mikään näyttäisi yhdessä jonkun muun kanssa. Siksipä hankin joskus pari vuotta takaperin remppaa tehdessä opuksen nimeltä Sisustajan väriopas (Anna Starmer), jonka avulla voi hahmotella mieleisiään väriyhdistelmiä.

Alakerran seinät mies tahtoo pitää valkoisina ja hyvä niin: vähemmän miettimistä. Vielä kun joku kertoisi mikä on maalarinvalkoinen jollakin värikoodilla. Kun olen käsittänyt että se on valkoista joka sävytetään joko mustalla tai punaisella, niin on jokseenkin hämmentävää että puhutaan vain yhdestä väristä. Tahtoo nähdä värimallin!

Lastenhuoneisiin olin suunnitellut puuterista vaaleanpunaista ja/tai vaaleanviolettia tytölle, ja raikasta vaaleanvihreää ja/tai vaaleansinistä pojalle. Kannoin rautakaupasta tänään kotiin Tikkurilan värimalleja. Tyttö tyrmäsi oman suosikkini Näsiä H417 suoralta kädeltä. Hänen suosikkejaan olisivat Pioni X337, Marilyn G342 ja Hyasintti X342.

Näsiä
Pioni
Marilyn
Hyasintti
Mies ilmoitti sitten ettei jaksa alkaa kikkailla kaksiväristen huoneiden kanssa, eli yhdellä pitäisi mennä. No suunnittelin sitten että pikkuinsinööri 3 vee ei itse vielä paljon värien päälle perusta, joten hänen huoneessaan seinät voisivat olla vihreät tyyliin Tikkurilan Aaloe X381, ja tekstiileissä voisi käyttää toista mieleistäni sävyä Pisara G351. Kun sinisiä tekstiilejä on kumminkin helpommin saatavilla kuin vihreitä, niin helpompi näin päin. Ja kuinkas sitten kävikään: pikkuinsinööri tarrasi kiinni siniseen eikä ottanut kuuleviin korviinsakaan että vihreäkin on kaunis väri. 

Aaloe
Pisara
Että näin putkeen lähti menemään nämä värisuunnitelmat... Jostakin syystä en osaa yhtään hahmottaa oman makuuhuoneen väriä. Meillä on kirsikanvärinen sänky ja yöpöydät, ja minusta se on vähän haasteellinen yhdisteltävä niihin väreihin joista tykkään. Lisäksi mies ei tunnu välittävän sinisestä. 


Mitenköhän olisi Lumo S427? Miehen ehdotus oli "harmaa". 

2 kommenttia:

 1. Odotan kanssa kauhulla niitä hetkiä, kun seinien värejä, laattoja, lattioita ja muita pitää alkaa valitsemaan. Kokonaisuuden hahmottaminen ei luonnistu. onneksi tuo isäntä on siinä haka, joten aiköhän kaikki yhteistyöllä suju.

  Tsemppiä valintoihin! Ajattelin kanssa antaa 3- vuotiaalle jo pientä päätäntä valtaa omasta huoneestaan. Pian vuosi on ollu toiveena prinsessa huone, ihan tekstiileillä kuitenkin ajattelin sen toteuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! On aika villiä ajatella että kaikkia muita asioita mietitään ja pohditaan, puntaroidaan viikkotolkulla. Kaakelit sitten pitäisi parissa tunnissa valita koko taloon. Ja ne kuitenkin ovat aika näkyvästi esillä seuraavat 10+ vuotta... Ja kuten sanottua, minulla ei ole mitään vahvaa visiota jota lähteä toteuttamaan, joten niillä mennään mitä laattaliikkeessä osataan suositella.

   Poista