2.6.2012

Laattoja, laminaattia ja pieni probleema

Monesti päätöksentekoa auttaa kummasti budjetin rajallisuus. Kun saa tarjouksia eri paikoista, voi jo melko suoralta kädeltä sanoa että jotakin ei ainaakan valita koska se on selkeästi kalliimpi vaihtoehto. No, meidän laattavalinnoissa ei tällaista raakkaamista voi tehdä, kun sekä Laattapisteen että Pukkilan tarjoukset ovat satasen sisään saman hintaiset... Joten nyt mennään fiilispohjalta.


Pukkilan laatat ovat neutraalimpia ja kestävät varmasti hyvin aikaa. Valkoinen Dido on todella puhtaan valkoinen, kiiltävä ja kevyesti uritettu, joten sen pinta on hyvin mielenkiintoinen.

 

Sen pariksi ajattelimme suihkujen taakse tehosteseinää harmaasta Pandorasta ja sen tehostelaatoista. Laatan pinta on himmeä, joten siinä eivät kaikki roiskeet heti näy.

Wc-pytyn kotelointiin suunnittelimme kiiltävää, myöskin harmaata ja hieman hopeaan peilaavaa Essenze Leaf -laattaa.

Laattapisteen tarjous rakentuu oikeastaan yksinomaan tehostelaattojen varaan. Valkoinen laatta on aivan perusmallia, kiiltävä pinnaltaan ja kooltaan 25x40 cm.


Tämä on meidän suosikkilaatta: Basalto 30x60 cm. Lasittamaton, näyttää kuin olisi kiveä jossa on hopeanhohtoista metallia joukossa. Tätä ajattelimme suihkuseinälle, yläkerran wc-koteloon ja myös saunaan kiukaan taakse. Jo edellisen remonttimme aikaan haaveilin tällaisesta metallinhohtoisesta laatasta.


Alakerran wc-koteloon tulisi enemmän hohtoa: Cubica valkoisena, koko 33x100 cm. Aluksi suunnittelimme samaa hopeisena, mutta se on tilaustuote ja toimitus saattaa viedä jopa kuusi viikkoa. Kun olemme niin "ajoissa" liikkeellä että tarve on viikon-parin sisään, niin ei oikein tuollaiseen odotteluun pysty...

Laattapisteestä saisimme myös kivan näköiset ja suht edulliset allaskalusteet vessoihin, sekä Baltecon Deco-poreammeen lasten iloksi.

Kävimme K-raudasta parin laminaatin mallipalat ottamassa kotiin vertailtavaksi. Toinen on mallia "noname" värinä valkotammi, siitä ei kaupassa paljon tietoa näkynyt. Toinen on Cello pähkinä latte. Cello-laminaatin pinta on yllättävän karhean tuntoinen sukan alla. Noname-versio on huomattavasti liukkaamman oloinen.

Pahoittelen kännykkäkuvan kehnoa laatua, mutta siitä erottaa yhden mielenkiintoisen piirteen: Cello-laminaatin pintaan tehdyt uurteet ovat hyvin säännöllisiä, ja valoa vasten katsoessa urat erottuvat niin selkeästi että oksakuviointi peittyy. Noname-laminaatissa taas uritus noudattelee pinnan kuviointia, jolloin lopputulos muistuttaa huomattavan paljon enemmän oikeaa puuta. Enpä olisi hoksannut tällaistakaan asiaa tarkkailla, ellen olisi vahingossa sattunut huomaamaan.

Ja sitten siihen ongelmaosioon, nimittäin saunan valokuituihin. Huomasinpa tässä, että meidän sähkösuunnitelmassamme on sähköt vedetty vain yhdelle projektorille. Mutta Cariitin tuotetietojen perusteella valokuidut jäävät auttamatta liian lyhyiksi eivätkä riitä vastapäisen lauteen selkänojien taakse sitten millään. Mikä avuksi? Sähköjä ei enää niin vain vedetä toista projektoria varten, kun paneelitkin ovat jo paikoillaan.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei tule ledejä meidän saunaan. :-) Muualle kyllä, mutta ei saunan kuumuuteen. Minusta niiden valo on myös liian kirkasta saunaan, tykkään istua hämärässä.

   Poista
 2. Sikäli mikäli muita ratkaisuja kuin LED ei ole enää keksi:

  Ledinauhalla voisi valon suunnata epäsuorasti johonkin, eli jos on liina kirkasta, pitää asentaa jokin varjostava ripa tms? Ja LED tosiaan ei kestä kuumaa, eli saunatiloissa LED:t joutuu asentamaan aikalailla alas, lähelle lattiaa.

  Toinen valon lähde voisi olla suihkuhuone, jonne riittävän iso lasi seinä, tai lasiovi tms. Se muuten toisi myös löylyhuoneeseen lisää avaruutta ja tilan tunnetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mika ideoinnista!

   Soitto sähkömiehille toi onneksi helpotusta tähänkin tuskaan. Cariitilta saa kuulemma tilata juuri sen verran ja sen pituisia valokuituja kuin tarvitsee. Maksaahan se tietysti ekstraa, mutta niin taitavat tehdä tässä tilanteessa kaikki ratkaisut.

   Poista