2.10.2012

Easy livin'

Kuukauden hiljaisuus. Mitäs sitä enää raportoimaan kun talo on valmis, tuijottelee vaan takkatulta... vai kuinka?

Lähinnä tässä on vain ollut niin kiire viettää normaalia elämää ja hoitaa alati korvatulehduksessa olevia lapsia, ettei energiaa oikein muuhun piisaa. Ja kun kaikki paikat ovat täynnä erilaisia tavarakasoja, ei valokuviakaan viitsi ottaa. Mutta tässä pääpiirteissään mitä kuukauden aikana on puuhattu. Talohan ei ole likimainkaan valmis, vaikka ne kuuluisat listat paikallaan ovatkin.

Muuttoviikonlopun vietimme grillatun ruoan varassa ja kynttilän valossa ruokaillen, sillä alakerran sähköjä ei ollut mikroa, kylmäkoneita ja tiskikonetta lukuunottamatta kytketty päälle. Eivätkä sähkötyöt ole edelleenkään valmiit: työhuoneessa ei ole valoja, ruokailutilasta puuttuu katkaisijoita, keskuspölynimuri ei toimi, lattialämmityksen termostaatit eivät toimi, maalämpöpumpun etäohjaus ei toimi, ynnä muuta pientä. Eniten varmaankin riepoo tällä hetkellä imurittomuus: märkää hiekkaa kulkeutuu keskeneräiseltä pihalta sisään PALJON. Aina tuntuu olevan kiireellisempiä kohteita kuin meidän parit pienet puutteet, enkä tiedä milloin sähkärit ehtisivät hoitaa hommansa loppuun.

Gradon kaiteet ja tehokkaasti valaisevat Theo Up-Down -valaisimet
Gradon lasikaideasennuksessa meni muutamakin asia pieleen, kuten se että yksi laseista oli vääränlainen ja tilalle jouduttiin tilaamaan uusi, ja että kiveä lohkesi sieltä ja täältä, mutta homma on nyt kuitenkin hoidettu ja kaiteet ovat kauniit. Vielä kun jossain välissä saisimme korvattua asennuksen tohinassa rikkoutuneen porraslaatan ja saumaamaan koko laatoituksen. Ja maalaamaan porraskäytävän seinät vielä kertaalleen.

Poreamme on edelleen teillä tietymättömillä. No, onneksi Grohen sadesuihkut ja aivan mahtava sauna korvaavat tuon puutteen mainiosti. Amme saapuu sitten kun saapuu, jos on yleensä tullakseen.

Ikkunoita pestessä (vieläkään ei ole kaikkia muuten käyty läpi) mietin että mitenköhän vaikeaa se olisi ikkuna- ja ovivalmistajien käyttää tuotteidensa kanssa sellaista teippiä, joiden liima irtoaisi pinnasta nätisti. Kun nyt on jo kaikki kemikaalit Sinolia myöten käyty läpi, ja edelleen parvekkeen oven lasissa on hirveät liimaläntit siinä mihin kaihtimen säätötikku oli teipattu leveällä maalarinteipillä. Partakoneenterä sitten seuraavaksi kehiin.

Viikonloppuna asensimme Aki-Lasista tilatun lasiliukuoven vaatehuoneen oviaukkoon. Saksalaisella täsmällisyydellä laaditut asennusohjeet vaativat insinöörin tulkintaa, sillä asennuskorkeutta varten piti laskea ties mitä kaavoja. Ovi saatiin kuin saatiin kuitenkin asennettua, ja se on jopa pysynyt seinällä että kai se ihan oikein meni. Seuraavaksi vaatehuoneeseen pitäisi suunnitella hyllyjärjestelmät, mutta visiota ei nyt vain synny.

Mies hioi viikonloppuna myös autotallin ja varaston lattiat, ja seuraavaksi olisi epoksin levitys vuorossa. Ovi on tallissa jo paikallaan, joten pian diesel-käyttöinen menopelimme pääsee yöksi lämpimään. Mies on puuhastellut myös erinäisiä betonivaluja sinne tänne ja mainosti alkavansa olla hommassa aika pro. No onpa tässä harjoitusta kertynytkin. :-)

Olemme nopeasti kotiutuneet uudelle seudulle. Kotimme on ihana. Lapset viihtyvät hyvin ja heillä on hurjasti uusia kavereita. Kaikista keskeneräisyyksistä ja puutteista huolimatta, kyllä meidän kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti