23.8.2012

Loppurutistus ennen muuttoa

Melkoista uurastusta on raksalla menossa edelleen, vaikka viikon päästä pitäisi muuttaa. Laatoitus saatiin vihdoin valmiiksi, joten pääsimme asentamaan pääoven paikoilleen.
Ovi on Kaskipuun Kero leveämmillä paneeleilla. Värisävy on yllättävän lähellä räystäiden ja muiden puuosien sävyä (Tikkurilan 5071), vaikka onkin vakioväri Teknos Woodex 1806. Painike on avainpesien tavoin satiinimatta Abloyn Duetto 8/007, jonka otimme lukkojen kanssa LockMattista.

Kaskipuun ovitoimituksessa oli ulkovaraston ovi lipsahtanut vääräkätiseksi. Reklamoimme tästä mutta emme jaksaneet alkaa odottaa taas useita viikkoja uuden oven saapumista, joten pidimme väärän oven ja saimme siitä hyvityksen.

Alakerran wc ei suostunut oikein vetämään. Sitä ihmeteltiin ja kaikki mahdolliset osat vaihdettiin uusiin ilman mitään vaikutusta. Sitten mies hoksasi hakea yläkerrasta toisen painikkeen ja voilà! Siinäpä se vika olikin ollut koko ajan, painikkeessa. Nyt on uusi painike postissa odottamassa.

Poreamme, joka luvattiin toimittaa jos ei nyt heinäkuun aikana niin ainakin elokuun alussa, on edelleen missing in action. Joka kerta liikkeeseen soittaessa kuorma on juuri lähtenyt, mutta en tiedä mille maailmanympärysmatkalle koska ei ole meilläpäin näkynyt. Sellainen pieni jännitysmomentti tässä on, että ellei se saavu tämän viikon aikana on ammeen saaminen yläkertaan himpun verran haasteellisempaa, sillä Gradon lasikaiteet asennetaan maanantaina. Eikä se portaikko ole tosiaankaan leveimmästä päästä muutenkaan.

Muita ongelmia: kuraeteisen valaisinkytkimen johdolle varattu putki on tukossa, eikä siihen saa johtoa vedetyksi sitten millään. Roilomaan ei todellakaan enää tässä vaiheessa aleta joten  aika vietävästi harmittaa. Valaisin joudutaan todennäköisesti korvaamaan sellaisella jossa on liiketunnistin, enkä ole vielä rohjennut googlettamaan kuinka susirumia ilmestyksiä mahtaa olla tarjolla.

Ja mikä siinäkin on, ettei rautakaupoissa hyllyt täyty kun tavara loppuu? Ollaan nimittäin metsästetty metallista askelkulmalistaa yläkerran porraskuilun reunaan joka täyttäisi nämä speksit: väri alumiini/rosteri/mikä tahansa harmaa metalli, päältä uritettu, liimakiinnitteinen ja molemmat sivut yli 2 cm pitkiä. Toivotonta. Koska aika on kortilla ostettiin sitten grafiitinharmaata listaa, parempi sekin kuin messinki jota löytyy joka kaupasta joka koossa ja mallissa.

Ja kun purnauksen makuun pääsin niin valitetaanpa vähän lisää, nimittäin aiheesta josta olen aikaisemminkin avautunut eli siitä, kun mennään mistä helpommalla päästään. Kävi Elisan asentaja pistämässä meille valokuidun päätelaitteen ja nyt toimii sekä kaapeli-tv että laajakaista. Paitsi että asentaja oli itseään säästääkseen asentanut systeemit väärään paikkaan sähkötaulun alle ettei tarvitse kiivetä tikkaille, vaikka räkki oli pistetty jo hyvissä ajoin taulun päälle odottamaan. Kaiken lisäksi johdot oli vedetty taulun yli, joten nyt maksamme sähkäreille asennuksen purkamisesta ja uudesta asennuksesta. Luulisi että sillä 1900 euron liittymämaksulla saisi edes ammattitaitoisen asennuksen mutta mitä vielä.

Mutta kyllä täältä kaiken rojun ja roskan alta kaunis koti alkaa kuoriutua!

4 kommenttia:

 1. Hyvin samalta näyttää kuin meilläkin, mutta me muutetaan vasta lokakuun loppuun mennessä... alakerta on niin kesken vielä! Mutta Onnea teille muuttoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Apila, ja tsemppiä teidän viimeistelyihin! Onneksi meillä yläkerta alkaa olla jo jonkinlaisessa kuosissa, mutta alakerran ruokailutila on melkoinen tavaravarasto. Jospa vain sähkärit saisivat pian kaiken asennettua, niin uskaltaisin käydä työtason kimppuun jätesäkin kanssa. :-)

   Eilen ja tänään raahasimme pari kirjahyllyä sisältöineen uuteen kotiin. Näyttävät siellä jotenkin ihan erilaisilta.

   Poista
 2. Ajaako teillä keittiö eteisen virkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuulikaappi jossa liukuovikaapisto vaatteille, ja tuulikaapin yhteydessä tilava kuraeteinen johon tulee enemmän säilytystilaa. Eteisaula, jos sitä sellaiseksi voi sanoa, jää keittiön vasemmalle puolelle ja siinä on toinen liukuovikaapisto vaatesäilytykseen. Ei siis tarvitse takkeja keittiön puolelle ripustaa!

   Poista