11.2.2012

Lattiavalu siirtyi viikolla eteenpäin

Alkuviikosta näytti jo lupaavalta: pakkanen lauhtui ja pyöri siinä viiden ja kymmenen miinusasteen välillä. Mutta kas, koitti loppuviikko ja valuaamuna oli -25 astetta, jolloin Rudus soitteli (siinä vaiheessa kun auton olisi pitänyt olla tontilla) etteivät lähde liikenteeseen. Joten ensi torstaina uusi yritys.

Lattialämmitysputkia olohuoneessa. Ikkunoiden edessä on oma piiri ja putket paljon tiuhemmassa.
Lattialämmitysputket tuli dokumentoitua valua odotellessa. Onpahan jotain millä täyttää perhealbumi, sillä lapsista ei ole tullut otettua kuvia muuta kuin syntymäpäivillä ja jouluna...

Fenestran kontakti on ollut harvinaisen vaikeasti tavoitettavissa. Olimme kohta kirjekyyhkyä ja savumerkkejä testaamassa kun muut kommunikaatiovälineet oli käyty läpi, mutta sitten ihan puhelimitse saimme kiinni. Palolasia ei tosiaankaan saa nyt sen kokoisena kuin arkkitehdit ovat kaavailleet, joten tarvitaan plan B. Se taitaa mennä niin, että terassin oven puuosaa kasvatetaan ja viereinen ikkuna rakennetaan kahdesta osasta niin, että pienempi on oven puuosan kokoinen. Katsotaan vielä olisiko arkkitehdeillä tarjota muuta ratkaisua.

Ilmastoinnin tulo- ja menoputkia. Seinät alkavat sulaa ja ovat melkoisen kosteita.
Ensi viikolla varmaankin väkerrellään yläkerrassa katon alaslaskujen parissa. Ilmastointiputket ja kulkusillat ovat jo paikoillaan, samoin tuulenohjauslevyt. Kattopeltien pitäisi saapua viikolla 8, samoin Schiedelin hormin. Päädyimme takka-asiassa tiilestä muurattuun custom-takkaan Tiilerin Funkkis Laurin tyyliin, sillä mikään valmis varaavan takan malli ei kunnolla sovi takalle varattuun koloseen.

Huomenna taas Asta-messuille piirustukset mukana. Jos vaikka löytäisi yläkerran aulaan ja porraskäytävään lasikaiteen tai vastaavan. Keittiöt, kodinhoitohuoneet ja vessat on edelleenkin päättämättä, samoin laminaatit, kaakelit ja oikeastaan kaikki sisustusasiat. Ilmaislippuja messuille on sadellut joka suunnalta, joten niitä on riittänyt hyvin talkooväellekin.

Edit: Googlailin lasikaiteita ja äkkiseltään vastaan tuli firmat Lasina, Caava ja Canti. Onko näistä kokemuksia? Tai muita firmoja joita voitte suositella?

5 kommenttia:

 1. Meille tuli lasikaiteet Kotiolosta (ent. Messuporras). Aika kilpailukykyisiä hinnaltaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Täytyypä siis ottaa sinne yhteyttä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Harri, enpä ollut hoksannut että heiltä saa myös pelkkiä kaiteita.

  VastaaPoista
 4. Kaiteet olette jo varmasti saaneet, mutta myös täältä saa tilattua lasikaiteita: http://www.kaidekauppa.fi/

  VastaaPoista