5.2.2012

Sehän näyttää jo talolta!

Pakkaset ovat jatkaneet hellimistään; pahimmillaan se on kai öisin kiristynyt melkein 30 asteeseen. Samaan aikaan työt tontilla ovat silti jatkuneet: autotallin ja -katoksen aluskate on paikallaan, pellit on tilattu Ruukilta, alakerran lattiastyroksit ja teräsverkko on asennettu. Styroksien päällä risteilee sähkö-ja lämminvesiputkia. Mainostetaan vielä LVI Lipsosen ja Sähkökalustajien nopeaa toimintaa!
Ala-aulan seinien paikat. Vessan nurkasta viedään putket yläkertaan.
Portaikon alta kulkee putki poikineen tekniseen tilaan.  
Olohuone ja työhuone. Takan paikka vasemmassa reunassa keskellä.
Karko-rakenne tulee alkuviikosta asentamaan lattialämmitysputkia ja ilmastointikanavia. Jos säät hieman lämpenevät, saadaan loppuviikosta alakerran lattia valettua. Sitä varten hankittiin ensimmäinen lopullinen pinta taloon, nimittäin kurasyöppö eteiseen.

Meillä tulee kulku yläpohjaan yläaulasta kuten vähän uumoilinkin tuossa aikaisemmin. Ulkoa ei ilman kiinteitä tikkaita pääsisi kiipeämään päätykolmiossa olevalle luukulle, ja vaikka katon paloluukku olisikin ollut ihan varteenotettava vaihtoehto niin päädyimme kuitenkin tähän ratkaisuun.

Ikkunatilaukseen saakka emme ole vielä päässeet. Meillä on ruokailutilaan piirretty iso ikkuna lattiasta alkaen, mutta Fenestralla ei ole tarjota sen kokoista tyyppihyväksyttyä palolasia. En tiedä onko sellaista olemassakaan, mutta asian selvittäminen nyt näyttää kestävän. Jos lasia ei saa sen kokoisena, täytyy ikkunan kokoa muuttaa jollain keinolla.

Puoli vuotta olisi aikaa rakentaa ennen kuin koulut alkavat. Ilmoitin kultakutrin aloittamaan koulunsa Annalassa, mieluusti Karosen koulussa kun se on lähimpänä. Alueen päivähoitotilanteesta ei ole kuulunut mitenkään iloisia uutisia, joten parempi varmaan laittaa pikkuinsinöörillekin vetämään siirtohakemus heti, jotta paikan saamisesta olisi toiveita.

Aurinkoista vaali- ja Runebergin päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti