15.2.2012

Sisäovipohdintaa ja porraskaidevertailuja

Tänään käytiin työmatkalla poikkeamassa Kotiolon toimistolla pyytämässä lasikaiteista tarjousta. Lupasivat sen jo tälle viikolle, mikä on ihan hyvä kun ensi viikolla aletaan kasailla sisäseiniä ja siinä samalla syntyisi kivestä kaidekin. Tarjoavat samalla terassin lasituksia, vaikka ne eivät todellakaan ole ajankohtaiset vielä ensi kesänä... Asta-Messuilla oltiin kaiteista puheissa JS Lasin edustajan kanssa ja pitäisi vielä sähköpostilla pistää tarjouspyyntöä muutamaan muuhun firmaan, niin näkisi onko meillä lasikaiteisiin edes varaa.

Pohditaan tässä nyt myös tuulikaapin sisäoven kokoa. Ulko-ovi on alustavasti tilattu kiinteillä levikkeillä, mutta olisihan se kätevämpää kantaa huonekaluja ym. sisään jos toisen levikkeen saisi auki. Kätevyys tosin tyssäisi pienempään sisäoveen, joten sekin pitäisi silloin tilata avautuvalla levikkeellä. Ne levikkeelliset ovimallit jotka olen nähnyt eivät oikein sytytä... Liian perinteisiä. Lasiruutuja, peilejä, uria, kaikkea ei-ollenkaan-meitä. Esimerkkinä Fenestran ovi. Nettihaulla löytyi sentään Jeld-Weniltä useampiakin pelkistetympiä malleja, mutta jotenkin minulla on sellainen mielikuva että heidän tuotteensa olisivat vähän kalliimpia? No kohta se selviää.

Fenestran ikkunakaupoilla tuli muuten puheeksi, että sisäovia tosiaan saa ihan sen kokoisena kuin tahtoo, mutta hinta pompsahtaa helposti kolminkertaiseksi vakiokokoon verrattuna. Että täytyy aika tarkkana olla -- meilläkin piirustuksissa taitaa tuulikaapissa olla joku 140 cm aukko, mutta kyllä me ajateltiin silti 9+3 x 21 -kokoa tässä ennemminkin.

Mitäs raksalla on tapahtunut viime aikoina? Yläkertaan on viritelty katon alaslaskua ja laitettu höyrynsulkumuovi. Tänään kävivät putkimiehet pistämässä viemäreitä ja vesiputkia yläkertaan, ja ontelolaatan päälle pistettiin solumuovia. Oma rulla loppui kesken mutta onneksi naapurin passiivikivitaloraksalla oli jäänyt tavaraa yli, joten mies kävi naapuritontin hangesta  kaivelemassa täydennystä. 


Huomenna olisi alakerran lattiavalun kanssa uusi yritys. Ei ole ainakaan kovasti pakkasta enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti