26.5.2011

Ilmastointisuunnitelmia ja maanvuokrausta

Rakennuslupaa ei olla vieläkään päästy hakemaan, kun Tiina ei ole ehtinyt viimeistellä piirustuksia. Ymmärrän kyllä että messukohteet vaativat paljon huomiota ja aikaa, ja tärkeysjärjestyksessä ne ovat varmasti ykkösenä, mutta kieltämättä harmittaa tämä(kin) viivästys. Onneksi sentään jo ensi viikolla kuvien pitäisi olla valmiit ja pääsemme lupa-asioissa eteenpäin.

LVI-suunnitelmat pistimme tässä odotellessa vireille. Marianne teki  pieniä laskelmia energiankulutuksesta, ja kyllä sen perusteella oli selvää että talomme tulee lämpiämään maalämmöllä.

Ilmastointia joudumme silti vielä pohtimaan, sillä haluamme hyödyntää maaviileän huoneiden jäähdytykseen kesällä. Vaihtoehtoina olisi joko erillinen kylmäkenno ilmastointikanavaan, sellainen ilmastointilaite jossa kenno on jo valmiina, tai sitten erillinen konvektori yläaulan kattoon. Viimeinen vaihtoehto ei sinänsä innosta, koska konvektori on ylimääräinen mötikkä katossa, ja kylmä jakautuu huoneisiin miten jakautuu. Hintaakin laitteella on enemmän kuin kylmäkennolla, mutta koska kylmäkennon kanssa ilmastointiputkisto pitää eristää, on lopullinen hinta varmaan kutakuinkin sama molemmilla. Nyt kaipaammekin kipeästi käyttökokemuksia eri jäähdytystavoista!

Alkuviikosta kävimme lopulta allekirjoittamassa maatilkkumme vuokrasopimuksen viideksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Varmaan elämämme kalleimmat allekirjoitukset. Nyt sitä on sitouduttu pistämään talo pystyyn kolmessa vuodessa.

3 kommenttia:

 1. Me mietimme kanssa pitkään tuota maaviileän toteutusta. Päädyimme iv-koneeseen, jossa maaviileä on mukana ja jäähdytys jaetaan iv-kanavia pitkin joka puolelle taloa. Tulee kuulemma kalliimmaksi kuin konvektori (putkien eristäminen), mutta pitäisi olla mukavampi vaihtoehto asumisen kannalta. Päädyimme ratkaisuun pitkälti meidän lvi-suunnittelijan mielipiteen mukaan. Muutenkin iv-koneen mietintä oli meillä melko tuskainen prosessi :)

  VastaaPoista
 2. Oltiinko me tiistaina yhtä aikaa kiinteistötoimessa?

  VastaaPoista
 3. Tuskaista on joo, ja maalämpöpumppukin pitäisi valita...

  Outi, kyllä me tiistaina oltiin heti toimiston avautuessa liikkeellä, taidettiin siinä käytävässä törmätä!

  VastaaPoista