30.7.2012

Koulusaksa käyttöön ja kaupoille

Asuntomessukohteiden uuvuttamat sähkömiehemme pitivät hetken lomaa, mutta vinkkasivat sitä ennen tilaamaan kattospotit saksalaisesta nettikaupasta. Ei siis muuta kuin koulusaksa käyttöön ja ostoksille! Hinnat olivat todellakin paljon suomalaisia liikkeitä halvemmat eivätkä postikulutkaan päätä huimanneet, 15 euroa 14 valaisimen paketista.

Mitäs sitten tulikaan tilattua?

SLV:n New Tria I ja II halogeenispotteja keittiöön sekä ala- ja yläaulaan. Nämä olivat sähkäreiden suositus: helppo asentaa, asennussyvyyden kanssa ei ole ihan niin tarkkaa, spotteja saa suunnattua ja GU10-kantaan voi vaihtaa myöhemmin LED-polttimot ilman sen kummempia toimenpiteitä.Lisäksi Theo Up-Down seinävalaisimet porraskäytävään molemmin puolin. Näitä meille on tulossa myös ulos, mutta vielä ei ole mitään järkeä niitä hankkia kun asentamaan ei pääse ennen rappausta. Ja rappaus taas on tiedossa vasta ensi keväänä.

Tänään sähkärit alkoivat jo laittaa pistorasioita ja katkaisijoita paikoilleen. Etenee, etenee...

Keittiön kaapit ovat koossa ja hyvältä näyttää muuten, mutta allas on väärän värinen. Harmaa-valkoisessa keittiössä Jasmin-sävyinen siligraniitti ei vain toimi, se näyttää paljon ruskeammalta kuin mallipalan perusteella olisi voinut kuvitella. Mies ei suostu puhumaan altaan vaihtamisesta "kun se nyt kerran on jo siihen laitettu", mutta itsellä näky häiritsee todella paljon.

Välitilaan tilasimme puhtaanvalkoisen lasin Aki-Lasista. Pistorasiat tulevat kaapin alalaitaan kiinni, joten niitä varten ei tarvinnut erikseen aukkoja miettiä. Sähköt vain oli rakennusvaiheessa vedetty alkuperäisen keittiösuunnitelman mukaan, ja nykyisessä versiossa tulivat seinästä altaan yläpuolella, joten roiloamaan joutui vielä.

Suuriin edistysaskeliin kuuluu pesutilojen ja kodinhoitohuoneen laatoituksen valmistuminen. Saumaus on vielä kesken mutta muuten on valmista, hurraa! Sitten pitäisi vielä Wedi-levystä rakennella alakerran wc:n kotelo ja laatoittaa se sekä tuulikaapin ja kuraeteisen lattia. Niin joo ja mies alkoi vielä laatoittaa portaitakin vaikka alkuperäinen ajatus oli päällystää ne puulla tai laminaatilla... No onpahan jotakin näperrettävää. Portaisiin laatat hankittiin Vehoniemen laatasta, harmaata karheapintaista 30x30 laattaa mitä nyt sattui varastossa olemaan.

Pitkän etsiskelyn jälkeen tilasimme pesuhuoneeseen Wellis-poreammeen lasten iloksi AquaSpalta. Myyjäkään ei tuntunut ammeesta tietävän juuri enempää kuin nettisivuilla on kerrottu, sillä valmistaja on juuri tullut heidän valikoimiinsa ja ensimmäistä erää vasta odotellaan. Eiköhän tuo lasten pulikointiin ja omiin satunnaisiin vaahtokylpyihin silti vältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti